Server cs1.6

duminică, 19 decembrie 2010

Despre cocaina

Efectele negative ale cocainei
Cocaina va costa mai mult decat ati crede, din mai multe puncte de vedere
Cocaina este un vasoconstrictor, un stimulant al sistemului nervos central si are capacitatea de a potenta efectele stimularii nervoase. Aplicata extern, blocheaza impulsurile nervoase, producand o stare de toropeala.
Indiferent cat de mult platesc, cocainomanii nu se aleg decat cu maximum 60% de cocaina pura; restul este umplutura, utilizata de traficanti pentru a obtine un profit mai mare, sporind artificial cantitatea vanduta. Unele umpluturi sunt relativ inofensive: lactoza, dextroza, inozitl si manitol. Alte umpluturi ca de exemplu amidonul din porumb, pudra de talc si faina, pot fi periculoase pentru ca nu se solubilizeaza in sange si risca sa formeze cheaguri in organism. Benzococaina, substanta activa din punct de vedere farmacologic, poate cauza formarea cheagurilor de sange, determinand serioase complicatii organice atunci cand este utilizata ca umplutura pentru cocaina.
Efectele de scurta durata a cocainei (aproximativ o jumatate de ora) sunt: euforie, senzatie de energie psihica si incredere in sine. Dependenta este insa foarte puternica, cocainomanului fiindu-i necesare cantitati din ce in ce mai mari.
Efectele negative ale cocainei sunt multiple si puternice: hemoragii nazale, transpiratii reci, pierderi ale poftei de mancare, uneori senzatia de gandaci care umbla pe corp, convulsii, varsaturi, soc anafilactic si moarte. Toxicitatea cocainei nu este usor de apreciat; chiardoze mici de drog, cu o umplutura nepotrivita sau ingerate de persoane alergice la aceste substante, pot fi letale.
Alimentele si suplimentele utile dependentilor
  • Multivitamine cu multiminerale forte, dimineata si seara.
  • Multiminerale forte dimineata si seara.
  • Vitamina C, 1000 mg, vitamina E, 200-400 UI, vitamina B complex, 100 mg din toate, de 1-3 ori pe zi.
Cu ce va ajuta sa renuntati la cocaina!
Tirosina, un aminoacid ce se gaseste de obicei in carne si grau, poate atenua depresia, oboseala si iritabilitatea care ingreuneaza cat mai mult renuntarea la cocaina. In spitale de specialitate cocainomanilor li se administreaza acest aminoacid in suc de portocale, timp de 12 zile. Pe langa tirosina, li se dau de asemenea vitamine B (tiamina, nicotinamida si riboflavina), vitamina C si hidroxilaza corespunzatoare care ajuta tirosina sa actioneze inorganism. Rezultatele obtinute sunt cu adevarat remarcabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu